Back to home page

Padd Solutions

Converted by Falcon Hive

Salam.

Yeah it sounds like i'm so pathetic hahaha!
After quite sometimes, havent meet maryam la especially (last aku jumpa in 2006 i guess) and even for atiq and afra~ rarely tapi it's okey as long as i am still able to meet them :D
Usual site of meeting: Alamanda (malas nak jalan jauh2 :P- aku la tuuu!)
Agendas: Watch MY ROBERT PATTINSON ;)) -Twilight actually :p , makan-makan sambil menternak badan dan photoshooting! yeah baby yeah


Result of the day: Happy Bangat! dan Angau sepanjang minggu =))
then, the following day, i'd class to attend, yeah i really did go but hahahha petang tu aku fly and pegi lagi tengok Twilight for the second times :D and maybe for the third time? (freak! but i dont care what others might think :P)






walawpun mereka cuba untuk "membunuh" aku...

Aku tetap sayangkan mereka!


May Allah blesses our Friendship

Nota Kaki:
Aku masih Angau :))

Senyuman

11:58 PM 2 contengan

Salam
Pictures will help me to explain the title above :)
17 minit kemudian...

So here it is, i grabbed from my fren's [sini] :)

SubhanAllah!

“This is a communication to be transmitted to mankind so that they can be warned by it and so that they will know that He is One God and so that people of intelligence will pay heed.” (Quran 14:52)

Nota Kaki:

1) Tengs oren sebab roger aku malam tu tp malang nya ade 2. satu: aku tak nampak si bulan purnama tu (salah direction maa haih~) kedua: "baby" aku tertinggal kat umah hahaha :P

2) aku curik "gamba" nii. nice shot bro!

3) sori, tak banyak membebel, sebab aku tengah angau dengan pakwe aku Robert Pattinson :D
Salam


As the title implies, today (6th of Dec) is the 30th anniversary of my parents. Semoga Mami & Babah kekal bahagia sehingga ke akhir hayat~ and on the 4th of Dec was my mum's birthday. Happy birthday mami!!~ :D muuuaahhh to both of you.


Tetiba teringat kat persoalan salah seorang dari senior ku, dia tanya


"Kenapa ha kalaw staff nurse suruh teran kat patient kita pon nak teran sekali?"


Jawapannya: Reflex tpkan kalaw difikirkan, Allah nak suruh kita rasakan macam mana rasa "sakit" yang dialami oleh ibu-ibu yang telah melahirkan kita kat dunia ni. Astaghfirullah al-azim! Sakit yang sangat! Sayangilah parents kita macam mana diorang sayang kat kita.


Teringat kat seorang sahabat ni, dia buat course nursing kat UIA Kuantan. Bayangkan everyweek balik rumah dia kat KL. Nak kata dekat tak jugak. Penah jugak aku bertanya kat kakak sahabat ni


"Eiisshh biar benar akak balik tetiap minggu. Tak penat ke?"


Kakak ni pun reply


"Nak dibandingkan dengan apa yang parents kita dah buat kat kita, apa yang kita buat ni sebenarnya kecil sahaja"


Tersentuh juga hati kecil ni. Aku setuju dengan apa yang kakak ni cakap. Aku pernah juga dilabelkan sebagai Manja sebab tetiap minggu balik, kadang-kadang tu weekdays pun aku rembat balik bangi tapi tak kesah la apa yang orang nak cakap, selagi diorang masih bernyawa, selagi tu akan aku akan cuba kerapkan diri ni untuk balik.




This is indicative of the importance of honouring one’s parents and treating them well. Honouring one’s parents means obeying them, respecting them, praying for them, lowering one's voice in their presence, smiling at them, lowering the wing of humility to them, not showing displeasure towards them, striving to serve them, fulfilling their wishes, consulting them, listening to what they say, not being stubborn towards them and respecting their friends both during their lifetime and after they have died. That also includes not travelling without their permission, not sitting in a place higher than theirs, not starting to eat before they do, and not showing preference to your wife or child over them. Honouring them also means visiting them, offering them gifts, thanking them for bringing you up and treating you kindly when you were small and after you grew up. It also means striving to reduce the arguments between them, by offering sincere advice and reminding them as much as you can, and making excuses to the one who is wronged, and saying and doing things to calm them down.




Nota Kaki:


1) Love our parents to the maximum!

2) Maap! gamba dah ketandusan idea! :p
3) Maap lagi sebb tak reti berbahasa-basi kukuku ;))
More and more shouting this week hahaha :p

Dear Azah,

F.O.C.U.S !!
in 1) ibadah
2) study
walawey!! exam lagi 2 weeks je from now~ haih~
Nota Kaki:
well, it is more on me as lately i'm losing my ability to focus on something.. viruses loaded in my brain? hahaha ;))

stressor

8:23 PM 2 contengan

salam all

al kisaahhh:

i dont know what to say...

i dont know what to write...

all i want to yell is...

"Last! Week! Was! A! Very! Bad! Stressful! Reprobated! Dreadful! Wicked! Unsatisfactory! Disappointing! Inferior! Week! In! The! Whole! 3rd! year! Semester! i! Ever! Been!~

fuuuhh lega rasanya bila dah luahkan :)

Pengajaran dari kisah di atas..

Bersabarlah dengan segala apa yang berlaku ke atas diri kita. Itu hanya ujian di dunia. Allah mahu menguji kita sebagai khalifah di bumi ini.


dan bagi sesiapa yang berada dalam keadaan ini, dan pada masa yang sama telah dicucuk2 oleh encik syaitan, maka, beristighfar lah. Berpegang kita pada tali Allah, maka tenanglah kita :)


Abu Hurairah, radiyallahu 'anhu, reported that a man said to the Prophet, sallallahu ‘alayhi wasallam:
"Advise me! "The Prophet said, "Do not
become angry and furious." The man asked (the same) again and again, and the Prophet said in each case, "Do not become angry and furious."
[Al-Bukhari; Vol. 8 No. 137]
Nota Kaki:

1) it is good not to write anything when u are really at that kind of "mood"
2) No picture for this time :(
Salam :)

fuuuhh~ penat! macam nak tercabut kaki ni

Hari ni jalan-jalan pergi Zoo Negara which is located near to taman melawati (if i'm not mistaken la) Semangat! pukul 7.30 lagi dah bergerak konon-konon nyer tanak ter-miss la show dari ahli-ahli zoo pagi tu tp! cis!!! semua show cancelled! Binatang-binatang tu pergi romobongan ke zoo yang lain kot almaklumla cuti sekolah! wuuu :(( tp..tujuan utama aku adalah utk shoot gamba aje hehehe


Berebut-rebut nak naik tren kecik dengan kanak-kanak dan keluarga-keluarga yang lain. hah! semangat lagi di sini!! :P

Gamba banyak jugak amik tapi bila tengok-tengok balik, 2-3 keping je yang ada gamba binatang bersama manusia (manusia itu kami lah dan binatang itu mereka lah! :p)

Ahli Zoo:


Hopefuly, banyak la gamba kami kat dalam kamera salah seorang ahli zoo :D













Nota kaki:

1) Ahli zoo: Saya, Hafsah, Yana (ramai tak dapat nak ikut sebb...:( )

2) Antara binatang-binatang yang wujud kat sana dan yang telah saya shoot

3)ENJOY SANGAT!!!

4) Love animals to the maximum! :D

Nota kaki: Kenut tiada dalam kamus dewan mahupun besta ;))

haih! awal-awal kata dah ade nota kaki (:P)

asal weekend je mesti ade post. pastu bila dah masuk weekdays, senyap je page ni... ziii zzziiii~ *notakaki: ini bunyi sayap lalat* macam kat library! tapi dengan semangat nyer walawpun cecair (mucus) dari hidung ni tak henti-henti mengalir macam sungai nil, saya tetap gagah menge'post'kan post menggunakan blogspot.com dan bukan menggunakan post malaysia hah! merapu meraban dah niii

macam biasa, gamba maybe tak seberapa tapi belajar itu penting! yee yee aku masih amatur



model paksa (?): akak-ku
pssstt: tak nampak mate sebb pakai cap halang pengcahyaan
psstt lagi: komenan diperlukan pada skill penangkapan gamba :D


Sang Kenit

psst: Dapat macro lens ni sodapp mung!! tp ni pon boleeyy laa

syawal

8:35 PM 8 contengan

hahaha (aku hanya mampu tergelak)!


betul la kata syafik si budak oren alpha, memang soooo yesterday! takpe takpe, i have to admit it :p kali ni je sapek hahaha


Nuna a.k.a Husna, kazen yang sedang kira duit raya. Aku?

"Hoi! Paparazzi!!"



First day raya, first time tangkap gamba kat kubur Wan, kekok dan takot. Wuu


3 generasi



Gila jakun dapat duit raya!


tak banyak yang di ambil tapi booolleehh laa. Kebanyakkan nyer gamba- gamba diambil ketika beraya sakan sebelum exam hah! melampau!!

selepas exam, haprak~










pra-syawal

11:37 PM 3 contengan

Salam alayk

Pembuka bicara:

Orang dah masuk bulan zulkaedah dah, aku baru nak post gamba mase ramadhan dan syawal lepas hahaha

Bukan sengaja tanak letak awal-awal dulu, tapi disebabkan beberapa perkara menyebabkan eden takleh nak post gamba. Salah satu nyer, bila exam time raya adehhh

takpe2, orang kate

save the last for the best!

hah! poyo je hahaha


okey, ini gamba pra-syawal (aku amik mase beberapa hari last ramadhan. btw, aku takut nak men bunga api, so aku gantung je kat ampaian :P)

memang dah telambat kot nak ucapkan tapi tak kireee nak gak cakap!!

"Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin"

Nota Kaki:

ade lagi gamba, nanti aku post lagi, insha-Allah, hujung minggu ni as my holidays were over :(

Salam alayk.

Selamat datang ke blog baru saya :-) blog? I should say photoblog i guess :-). Ahlan wasahlan! Welcome!

Mesti ramai yg tertanya-tanya (itu pun kalaw ada yang bertanya lah) Kenapa migrate from my previous photo website which is http://azahmael.fotopages.com to here ? Ade la beberapa reasons tapi takde la banyak sangat. Nak kata rajin... tak jugak. Semangat kot! Chicken's poo spirit~ (semangat taik ayam!)

1) The account storage is too small ( not too small as u imagine it but...) it said that it is unlimited but it somehow still limited as up till one moment it wont allow any entries to be posted. so i should say that it is limitable.

2) Fotopages adalah milik israel. tak suke! tak sukeeee!! maaf. ter-emo pulak huhuhu

3) Mistaken. I thought that only those people who has the blogspot account can leave comment(s), rupa-rupanya, anyone can. so i am pleased :)

4) no further reason.. heheh

well, enjoy! jangan segan-segan nak tinggalkan jejak di nota kaki atau pun di contengan

once again, Welcome!

nota kaki:

1) akan ku import semua gamba-gamba dari webbie lama :) ENJOY

2) chicken's poo spirit this word doesnt even exist in the dictionary or encyclopedia  hahaha