Back to home page

Padd Solutions

Converted by Falcon Hive

Rindu dia

9:02 PM 15 contengan

Salam.

What a news. My ex-classmate (secondary school) is getting married. Sebelum ni orang selalu panggil die Betty-la-fea (dont know how to spell :P) because of her rounded-black specs. Kesian, but she is so chantek actually (^_^). All the best Mira :)

++++++++++++++

Life as a MS (medical student) in an Obstetrics Department is like a HO. First day like "Cuak nya nak jumpa dengan MO (medical officer) tuu. Garang nyyeerr". But, 2nd day and 3rd day were fine. Making new friends with IIUM's students is a joy.

Me: Assalamualaikum Dr,

Unknown man: Waalaikumusalam, student USIM ke?

Me: Haah. Dr HO ke MO?

Unknown man: .... (aku tak dengar tapi die senyum), UIA

Me: Oh Dr grad dr UIA (sambil kene gelak dengan the unknown man)

Unknown man: Student jugak lah!!! (sambil kene gelak)

Me: Erk! (kaver malu dengan cara memblah kan diri dari situ) kohkohkoh

They are really helpful and obliging enough (^_^)

Whoops of joy!! (^o^)

Him: Cepat pakai sterile gloves. Sambut placenta ni

Aku: Wee~

Finally, the enjoyable night ends up at 6 a.m and I didnt have my night for 24 hours. Record!

+++++++++++++++

Terasa macam nak balik umah. Tapi.........



My name is Momok!



Hi! I'm Bubu!

Ps:
Salam Eidul Adha from my family and I (^o^)


++++++++++++

This Sunday I'm going to Temerloh again to start a new journey and challenging 2 months excursion that it was destined for me through a narrow and confined passage to meet a kuty-muty little baby instead of meeting old-age people.




I'm preparing myself to be deaf for a while when they start to scream and scold at us like hell mad by plugging a bale of cotton on both side of my ears while other may say "It's ok, it is like a bread and butter in Obstetric posting"



And for those who wanna go to the toilet, please do it so before class as you may either have constipation or incontinence due to super cuak. kehkehkeh

Nota Hari ini:

1) Enjoy your day (^_^) and semoga saya menjadi super rajin
2) Gembira akhirnya dapat juga buku dari Wazari Wazir :)
3) Dato' "Learn to speak English. Say all the bad things in English"- Yeah I'm applying it hahaha

"Bah, nak balik Bangi boleh?"

"Kenapa?"

"Sebab... eerr you know why babah. Betul ke keputusan A*ah ni bah?"

"Babah sokong 100%. Balik lah"

ZZzzAass~ Tup tup dah ada depan pintu umah hohohoho

Semoga berjaya kawan-kawan dengan forensic posting examination this Thursday!!!

Minum kopi/nescafe/segala biras-birasnya seperti minum air masak huuu

Dr Harlina once said "You have to like Examination"

I loveee~ (^o^)





Salam..... lepas exam saya sambung cerita lain (^^)


P/s: Doakan kami!


Jangan berdiri di sini! This is not a suicide note

It reminds me of death.

Ok, no more guinness book of record.

Say no to 50 minutes driving from Temerloh to Ampang.

Oh so scary when looking at the postmortem processes. Huuu

But, Forensic Medicine is cool. :)



Nota Biskut Mayat:

Ingin menjadi seperti Siti Aisyah. Esok, next postmortem...





Sekian, Assalamualaikum dan Selamat Malam ZzzZzz~

Ini sepatutnya dilakukan semalam. But I couldn't post it disebabkan internet yang tidak memberangsangkan. Anggap lah macam hari ini adalah hari Ahad hehehe

+++++++++++++++

Cuti kali ini tidak seperti cuti-cuti yang sebelumnya. Tidak sepuas seperti mencabut biore pore-pack dari hidung ini. Mungkin dengan khabar-khabar yang tidak enak ditelan, tapi tidak mengapa, there's must be something behind it. So, lets face it!




Baru selesai menyiapkan logo MSC. Amin akan hantarkannya pada Dr Suhaila. Yeahh babeh, I'm done with it! Tatkala menyiapkan logo, sudah 210x Lenka dan Bunkface menjerit-jerit di iTunes. Lagu sama berulang-ulang kali didengarkan.


Semalam meronda satu Bangi untuk mencari klinik-klinik yang best untuk dibuat General Practitioner posting. Adalah dalam 10 buah (kalau lebih pun, 1/2 je) dan kami yang tinggal di Bangi ada la dalam 9-10 orang. Oh, cukup ke ni?? InsyaAllah cukup hehehe



Esok sekolah bermula, dan pada masa yang sama akan ku ketemu kembali lecturer kesayangan pelajar-pelajar USIM, Prof Kannan Kuty.






Nota Kaki:

1) Esok kami akan berkumpul dan bersatu semula sebelum dipisahkan lagi
2) Kemudian, kami ada 3 minggu sebelum peperiksaan yang seterusnya datang menemui kami

Aku ingat lagi, seorang kawan ku ngomel padaku "Azah ni asyik exam aja!"

Sejak masuk clinical years, memang exam=life

3) Teringin untuk pergi ke tempat-tempat yang menarik yang tidak pernah lagi aku pergi seperti Ireland atau mungkin New Zealand dan Aussie. Korea? Hanya selepas Haaziq menunjukkan gambar-gambar mereka di sana.

4) Jumpa esok!



Yang lain, esok sahaja... Salam