Back to home page

Padd Solutions

Converted by Falcon Hive

stressor

8:23 PM 2 contengan

salam all

al kisaahhh:

i dont know what to say...

i dont know what to write...

all i want to yell is...

"Last! Week! Was! A! Very! Bad! Stressful! Reprobated! Dreadful! Wicked! Unsatisfactory! Disappointing! Inferior! Week! In! The! Whole! 3rd! year! Semester! i! Ever! Been!~

fuuuhh lega rasanya bila dah luahkan :)

Pengajaran dari kisah di atas..

Bersabarlah dengan segala apa yang berlaku ke atas diri kita. Itu hanya ujian di dunia. Allah mahu menguji kita sebagai khalifah di bumi ini.


dan bagi sesiapa yang berada dalam keadaan ini, dan pada masa yang sama telah dicucuk2 oleh encik syaitan, maka, beristighfar lah. Berpegang kita pada tali Allah, maka tenanglah kita :)


Abu Hurairah, radiyallahu 'anhu, reported that a man said to the Prophet, sallallahu ‘alayhi wasallam:
"Advise me! "The Prophet said, "Do not
become angry and furious." The man asked (the same) again and again, and the Prophet said in each case, "Do not become angry and furious."
[Al-Bukhari; Vol. 8 No. 137]
Nota Kaki:

1) it is good not to write anything when u are really at that kind of "mood"
2) No picture for this time :(
Salam :)

fuuuhh~ penat! macam nak tercabut kaki ni

Hari ni jalan-jalan pergi Zoo Negara which is located near to taman melawati (if i'm not mistaken la) Semangat! pukul 7.30 lagi dah bergerak konon-konon nyer tanak ter-miss la show dari ahli-ahli zoo pagi tu tp! cis!!! semua show cancelled! Binatang-binatang tu pergi romobongan ke zoo yang lain kot almaklumla cuti sekolah! wuuu :(( tp..tujuan utama aku adalah utk shoot gamba aje hehehe


Berebut-rebut nak naik tren kecik dengan kanak-kanak dan keluarga-keluarga yang lain. hah! semangat lagi di sini!! :P

Gamba banyak jugak amik tapi bila tengok-tengok balik, 2-3 keping je yang ada gamba binatang bersama manusia (manusia itu kami lah dan binatang itu mereka lah! :p)

Ahli Zoo:


Hopefuly, banyak la gamba kami kat dalam kamera salah seorang ahli zoo :D













Nota kaki:

1) Ahli zoo: Saya, Hafsah, Yana (ramai tak dapat nak ikut sebb...:( )

2) Antara binatang-binatang yang wujud kat sana dan yang telah saya shoot

3)ENJOY SANGAT!!!

4) Love animals to the maximum! :D

Nota kaki: Kenut tiada dalam kamus dewan mahupun besta ;))

haih! awal-awal kata dah ade nota kaki (:P)

asal weekend je mesti ade post. pastu bila dah masuk weekdays, senyap je page ni... ziii zzziiii~ *notakaki: ini bunyi sayap lalat* macam kat library! tapi dengan semangat nyer walawpun cecair (mucus) dari hidung ni tak henti-henti mengalir macam sungai nil, saya tetap gagah menge'post'kan post menggunakan blogspot.com dan bukan menggunakan post malaysia hah! merapu meraban dah niii

macam biasa, gamba maybe tak seberapa tapi belajar itu penting! yee yee aku masih amatur



model paksa (?): akak-ku
pssstt: tak nampak mate sebb pakai cap halang pengcahyaan
psstt lagi: komenan diperlukan pada skill penangkapan gamba :D


Sang Kenit

psst: Dapat macro lens ni sodapp mung!! tp ni pon boleeyy laa

syawal

8:35 PM 8 contengan

hahaha (aku hanya mampu tergelak)!


betul la kata syafik si budak oren alpha, memang soooo yesterday! takpe takpe, i have to admit it :p kali ni je sapek hahaha


Nuna a.k.a Husna, kazen yang sedang kira duit raya. Aku?

"Hoi! Paparazzi!!"



First day raya, first time tangkap gamba kat kubur Wan, kekok dan takot. Wuu


3 generasi



Gila jakun dapat duit raya!


tak banyak yang di ambil tapi booolleehh laa. Kebanyakkan nyer gamba- gamba diambil ketika beraya sakan sebelum exam hah! melampau!!

selepas exam, haprak~










pra-syawal

11:37 PM 3 contengan

Salam alayk

Pembuka bicara:

Orang dah masuk bulan zulkaedah dah, aku baru nak post gamba mase ramadhan dan syawal lepas hahaha

Bukan sengaja tanak letak awal-awal dulu, tapi disebabkan beberapa perkara menyebabkan eden takleh nak post gamba. Salah satu nyer, bila exam time raya adehhh

takpe2, orang kate

save the last for the best!

hah! poyo je hahaha


okey, ini gamba pra-syawal (aku amik mase beberapa hari last ramadhan. btw, aku takut nak men bunga api, so aku gantung je kat ampaian :P)

memang dah telambat kot nak ucapkan tapi tak kireee nak gak cakap!!

"Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin"

Nota Kaki:

ade lagi gamba, nanti aku post lagi, insha-Allah, hujung minggu ni as my holidays were over :(