Back to home page

Padd Solutions

Converted by Falcon Hive

Moga Ramadhan kali ni lain dari yang sebelum- sebelum nya..

Ahh lunak sungguh suara imam isya' hari ni. Sebak walaupun tak faham maksud

"If"

12:46 PM 5 contengan

If I were meant to be the last candidate during interview or in any events, is there anyone who will wait for me?

A thought to ponder.

Tempat Ini

9:35 AM 5 contengan

Salam...

Semuanya bermula di sini


dan di Kenanga 12 bed 14

Salam...

I dont know why it is so hard lately..

One day

6:07 PM 0 contengan

We need to appreciate people around you...


...Including me.


Because one day, they will walk away without you noticing it...
... & I will die one day...

and you will realize it when they are I'm gone



Thank you
Assalamualaikum..

Less than 84 days to go. Super-nervous.

Baru setel 2nd last major posting which was surgery and orthopedics postings. Next week start with Anesth and Emergency postings followed by the very last posting which is Paediatrics. Paeds? Eurgh!

Last posting memang posting yang paling grrr nebes dan tensen tahap dewa. Aku tak tahu kenapa tapi I could feel the difference compared to previous postings. Seriously, tak tahu kenapa. Aku jadi manusia yang paling mengelabah (ok aku memang dari azali ade darah gemuruh) tapi this time, nauzubillah, seriously aku tak boleh nak control. While waiting for my turn, terasa macam nak pengsan!

Aku doa untuk jadi manusia yang paling tenang waktu tu. 

Treett Tett (bunyi sms):

"Ada case rectal proplapse, yada yada yada" 

What? Rectal prolapse? Demm!

Emergency revision.

Tapi Alhamdulillah aku tak dapat case tu. Breast Ca stage 4 with bone and brain mets untuk long case. Alhamdulillah lagi sekali aku dapat control nebes aku bila berhadapan dengan Dato. Semua dia tanya, alhamdulillah dapat dijawab walaupun aku tahu jawapan aku salah sehingga Dato sendiri kata "You are so confident. Go back and check" hahahah sengal kan? Tapi bila anda confident, setakat soalan-soalan yang tak dapat jawap 1-2 tu examiner akan pejam mata je. Kalau tak, perghh sampai mati diorang ingat kesalahan korang. hahaha.

Ok, bila tiba time short case, aku dapat examiner yang tak berapa aku suka. Kena soal memang soalan basic. Tak apa lagi. Tapi bila dicop "serious sikit boleh?" terus confident level aku jatuh menjunam macam saham jatuh. Dan terus menerus thought blocked. Hampeh!. Aku= Tak serious? Pelik sungguh. Erghh! Hanya mohon untuk lulus short case aku. -Bengang-

So far aku rasa la, bila nak menjawab oral question, confident mesti ada walaupun tak de la tahu banyak benda pun, because, bila confident, korang dapat berfikir yang rational.

Moga confident time professional exam 25 hb 6 ni. Amin!


Alhamdulillah

11:18 PM 2 contengan

Assalamualaikum

The best moment finally ensued


Alhamdulillah. Tak terkata syukur ku pada Mu ya Ilahi

"Allah yusahhil. Permudahkan segala urusan aku ya Rabb"
98d:12h:19m left for my future undertaking



And at the same time, take myself less seriously

Under-Promise, Over-Deliver

.The reversed of it.

Kadang-kadang

12:51 PM 4 contengan

Salam :)

"If you wanna go FAST, go ALONE. If you wanna go FAR, go TOGETHER"

Inilah yang aku selalu dengar tapi jarang dipraktikkan dalam kehidupan. Kadang-kadang  Sekarang ni, aku kena belajar how to be independent. Bila terlalu dependent, orang dah tak kisah lagi. Well, final professional exam lagi beberapa bulan. Dah boleh kira dengan sebelah tangan aja. Takut. Cuak. Butterflies in the stomach. And all kind of flies lah ada! Tapi tak insaf-insaf. Haha.

Bila dah dihujung-hujung tanduk ni, rasa macam nak rewind balik masa. Nak masuk balik jadi year 4 medical student. (tak mahu sebenarnya). Tapi, aku nak belajar rajin-rajin. Manfaatkan masa yang ada and menuntut ilmu lillahi ta'ala dan untuk masa depan. Bukan hanya kerana peperiksaan semata-mata. Dulu belajar, tak faham konsep. Belaaaaajjjaaarrr  jeee. Prof kata A, aku bagi A juga. Tapi tak faham konsep. Ya Allah, rugi sungguh rasa nya. Sekarang ni terpaksalah struggle.

Sebenarnya, belajar medicine ni best. Sebab ianya unik. I had the feeling of regret being in a medical world. Mungkin sebab isu-isu semasa kat uni. Tapi Betul lah kawan aku kata "to create a path is difficult compared to follow the path". Tapi sekarang, aku rasa bersyukur. Dan aku harapkan syukur aku ni kekal sampai nafas yang terakhir.