Back to home page

Padd Solutions

Converted by Falcon Hive

Alhamdulillah

11:18 PM 2 contengan

Assalamualaikum

The best moment finally ensued


Alhamdulillah. Tak terkata syukur ku pada Mu ya Ilahi

"Allah yusahhil. Permudahkan segala urusan aku ya Rabb"
98d:12h:19m left for my future undertaking



And at the same time, take myself less seriously

Under-Promise, Over-Deliver

.The reversed of it.

Kadang-kadang

12:51 PM 4 contengan

Salam :)

"If you wanna go FAST, go ALONE. If you wanna go FAR, go TOGETHER"

Inilah yang aku selalu dengar tapi jarang dipraktikkan dalam kehidupan. Kadang-kadang  Sekarang ni, aku kena belajar how to be independent. Bila terlalu dependent, orang dah tak kisah lagi. Well, final professional exam lagi beberapa bulan. Dah boleh kira dengan sebelah tangan aja. Takut. Cuak. Butterflies in the stomach. And all kind of flies lah ada! Tapi tak insaf-insaf. Haha.

Bila dah dihujung-hujung tanduk ni, rasa macam nak rewind balik masa. Nak masuk balik jadi year 4 medical student. (tak mahu sebenarnya). Tapi, aku nak belajar rajin-rajin. Manfaatkan masa yang ada and menuntut ilmu lillahi ta'ala dan untuk masa depan. Bukan hanya kerana peperiksaan semata-mata. Dulu belajar, tak faham konsep. Belaaaaajjjaaarrr  jeee. Prof kata A, aku bagi A juga. Tapi tak faham konsep. Ya Allah, rugi sungguh rasa nya. Sekarang ni terpaksalah struggle.

Sebenarnya, belajar medicine ni best. Sebab ianya unik. I had the feeling of regret being in a medical world. Mungkin sebab isu-isu semasa kat uni. Tapi Betul lah kawan aku kata "to create a path is difficult compared to follow the path". Tapi sekarang, aku rasa bersyukur. Dan aku harapkan syukur aku ni kekal sampai nafas yang terakhir.
Salam~

My bestfriend's wedding!
Mabruk wa barakallahulakuma Asyura & Firhan
Semoga antum bercinta hingga ke syurga


Terasa sebak bila kawan dari kecil dah kahwin. Dulu dok main masak-masak. Dok kenekan orang time sekolah. Pergi sekolah sama-sama. Makan senyap-senyap time kelas sejarah, add math dan math mod (cikgu sekolah aku tak buka blog aku kan?)

Dah lama tak jumpa kawan-kawan sekolah. Banyak yang diborakkan. Non-stop gossip sana sini. dari medical thinggy sampai isu-isu sosial. Dari zaman budak sekolah suka bergosip. Waa rindu korang!! Kering mulut nyah gosip dengan uols~ hahaha

Korang la tempat aku mengadu domba dan tempat aku berhu-ha macam orang tak betul


Ini bukan kat kenduri kahwin. Lari kejap pegi makan kat tempat lain haha

Best friends forever

Lepas ni mesti dah susah nak jumpa kan?

Awak

12:52 AM 0 contengan

Salam wak...


Saya tahu awak tak baca blog saya. Tapi kalau awak terbaca, saya nak minta maaf dengan keceluparan mulut saya. Saya mengaku saya bersalah. Saya minta maaf T_T


Yang betul-betul mengaku bersalah:
Saya