Back to home page

Padd Solutions

Converted by Falcon Hive

Salam (^^) Howwweeyy!


For the first time after 6 years, I have a chance to celebrate Hari Raya without books (I didn't write totally without books, still with books because I wanna finish my CWU at least lah!) eventhough I have exam in 2 weeks time hehehe selambe ajeee

Nah Asyura! Aku dah upload ekekekek :p


















ps: Sorrylah Anap, inilah sebabnya aku sexist genderist




PaperNotes:

1) Banyak pula gambar hehehe
2) Susah nak dapatkan gamba candid. Why? Because we have antennae and able to detect the camera ;))
3) Esok last day raya sakan! (^^)
4) Esok dah kena balik Temerloh (T.T)
Salam :D

Wishing you a "Happy 1430th Eid Mubarak"
hehehe bro ucop, pinjam sekejap :P

May Allah's glory and prosperity in the form of taqwa, iman, rahmah, ni'mah, syifa' and sabr shine upon us and the ummah during this eid and forever it will be.
Kullum 'am wa antum bikhoir. Minal 'aidin wa faezeen :D






Footnotes:

Ini bukan bom di Hiroshima dan Nagasaki okeyh

Jika anda mahu mengorek bijih timah, sila lah, dah tak batal puasa dah~ hehehe

Okeyy kawan-kawan, whose house is next???? sediakan angpau untukku :D


Sehingga esok, kita bersua kembali~ :)

New Chapter

8:56 PM 4 contengan

Salam..

New chapter of life. As what we know, everything happened for a reason. So, let it be and try to bare it in mind.

"Apakah manusia mengira bahawa mereka akan dibiarkan hanya dengan mengatakan, "Kami telah beriman," dan mereka tidak diuji?" [29:2]

"(Sambil mengucapkan), 'Selamat sejahtera atasmu kerana kesabaranmu', maka alangkah nikmatnya tempat kesudahan itu (syurga-syurga 'Adn)" [13:24]


Pahit macam mana sekalipun, terik macam mana sekalipun, cubalah bersabar.

Ya cakap memang senang. Sesungguhnya, Allah adalah sebaik-baik tempat mengadu :)

Photo by Hisham

Macam mana teruk sekali pun kita dilayan tanpa sebab, bersabarlah!

++++++++++++++++++++

I am leaving to Temerloh tomorrow. They said, the environment is much better. I dont know. Let see and experience it! Mr Ng? Whoah scary dowh. Mr Hamid? err never meet him yet. Yeah will meet him sooner or later.


Dr Irlanda: I have a funny feeling that I might see you guys again here

It was 3 months ago. Tadaaa~

Last week....

Aku: Dr~ we are going to Temerloh again this sunday!!! But now we are in surgical wards.

Dr Irlanda: Okeeyy see you in Temerloh :)




Pen & Kertas:

1) Malas nak balik Temerloh
2) Kalau anda berada dalam satu keadaan yang sangat stress (tak kesah lah samada ia berkaitan dengan pelajaran/exam/buayafriend and gelifriend), nasihatku, janganlah anda lepaskan perasaan dan emosi anda secara tidak terkawal pada orang-orang sekeliling anda. Control!

Yang lain... akan ku sambung kelak~
Mami selalu pesan kat aku “Jangan buat kat orang kalaw kamu tanak orang buat kat kamu. Biarlah apa yang orang buat kat kamu, tapi jangan sesekali kamu buat balik kat orang. Ingat pesan mami ni”

Aku selalu ingat pesan mak aku ni. Sampai sekarang! Sebelum buat pape, pikir dulu, adakah tindakan ini akan membuatkan orang disekeliling ku gembira atau merana dalam diam?

Lawak bodoh yang hanya menyakitkan hati.

Sifat sambil lewa yang menyayat hati.

Sentiasa fikir, anda sahaja yang 101% betul dan orang lain bodoh 100%.

Kamu suka ke jika benda ini terjadi pada kamu?

Berjanji pada Tuhan yang Maha Esa, takkan buat lagi, tapi bila berada dalam kesenangan, lupa janji-janji yang bertaburan suatu ketika dahulu.

Astaghfirullah

Kita suka mengkritik akan sesuatu. Itu tak kena ini tak kena, akan tetapi bila ditanya “Kalaw orang tegur kaw, kaw boleh terima tak? –Oh boleh. Tegur aje la kalaw ada pape yang tak kena” ah! Akan tetapi bila ditegur, bibir tu boleh buat gantung frame gambar. Hipokrit sumbang!

Aku rasa dah tiba masanya untuk aku katakan. Terpulang pada kamu untuk memahamkan atau “ahhh bukan aku”

Tiada siapa yang mahu dengar. Malah terbit dibibir sunti itu "Kaw budak bermasalah"

Masuk sakai lagi heaven kot!

++++++++++++++

Pada masa yang sama aku gembira.

Gembira dalam duka.

Kami dapat present topic hematuria dengan sangat cemerlang dihadapan Prof Zulkifli, Urologist Consultant.

Malah, disertakan dengan pujian “You are better than the others” Marvelous isn’t it?

First time dalam seumur hidup aku masuk clinical, kami dipuji hahahah

+++++++++++++++

Inilah dinamakan roda impian roda hidup

+++++++++++++++

Nasihat seorang teman:

H.F "Seorang mukmin yg bergaul dgn orang ramai serta bersabar dengan kesakitan akibat pergaulan dgn mereka itu, adalah lbih baik drpd seorang mukmin yg tidak bergaul dgn orang ramai serta tidak bersabar atas kesakitan akibat pergaulan itu =) "

Next~

6:33 PM 8 contengan

Salam.

Sejak akhir-akhir ini, sangat kemaruk mahu tengok cerita Nur Kasih yang pada awalnya sangat tidak mempunyai hati untuk menonton tivi (mane tak nyeee, tv kat asrama pon takde heheh). Tanpa diduga dan tak disangka-sangka TERtengok episode yg ke 13 lalu terasa macam aku pula yang menjadi watak Nur Amina hahahaha lalu sanggup meminjam id dan password kawan untuk upload melalui tv3.com.my kohkohkoh ok ok enaf2...

Iklan seketika...





Oh. Dulu ku sangkakan Internal Medicine merupakan posting yang biasa-biasa. Sebab cita-citaku mahu menjadi Cardiothoracic surgeon ala ala Dr Ryu (dongengan semata-mata). So i thought Medicine is like learning pathology and pharmacology back but i'm wrong. Tapi disebabkan ada title surgeon di belakang itu, maka, saya rasa mahu meletakkan takhta itu kerana saya tidak meminati surgical posting yang saya lalui sekarang ini. Bukan kerana saya perlu belajar anatomy (saya minat anatomy sebab i was dreaming of becoming an Anatomy lecturer hahaha berangan!) tapi.....

Surgery hanyalah surgery pada saya (Buat sementara waktu ini)

Aku sangat menyedari akan perubahan yang berlaku pada diri ini. Ward round dah 3x tak datang. Oh.

Iklan seketika..... Will be right back after the commercial break...





Mungkin aku tak boleh tengok keadaan-keadaan yang invasive berlaku pada patients di ward. Yeah, aku hanya mampu pejam mata sahaja (tapi tengok cite hantu cool lagi hahaha) sambil muka berkerut-kerut menahan kesakitan yang dialami

Tapi aku suka Prof Rohaizak and Mr G. They all make me want to be in this posting

But..

Internal Medicine is waayyy sssooo cool (so far lah)



Rasulullah SAW said, "If anyone continually asks forgiveness, Allah will appoint for him a way out of every distress, relief from anxiety, and will provide for him from where he never realized." [Abdu Dawood, Hadith 599]

Paper Notes:

1) Dreaming is a way to pursue you future life :)

2) Oh ya, esok ada case presentation, tapi aku ada case carbuncle aje... Case write up pun tak start lagi..... isskkk


Selamat Berbuka Puasa. (Selamat yaa jangan sampai tercekik huhuhuu)