Back to home page

Padd Solutions

Converted by Falcon Hive

Skodeng

10:32 AM 26 contengan

Aku: Tak ada niat nak skodeng kalian. Betul!. Memang aku tak ada niat, tapi kalian menarik perhatianku

Mereka: nyeett nyoott nyoot nyyeett . Translation: Kami tahu kami comel


++++++++++

Faiz: Kenapa beli DSLR?

Aku: Nak tangkap gambar

Faiz: P & S pun boleh guna untuk tangkap gambar

Aku: Effect berbeza

Faiz: 350D kaw tu?

Aku: Errr (huuuuu)

Faiz: Ke untuk menunjuk2? 'Pakai camera besar, bila on stage, orang bagi lalu?' Macam tu? Soalan basic! Ini lah dia, budak2 zaman sekarang. Buat research before class. (!)

Nota Kaki:

Walk Hard. HaaaarRddd~

Even if you've been told time and time again
That you're always gonna lose and you're never gonna win
Gotta keep that vision in your mind's eye
When you're standing on top of a mountain high


"Cuba cari di mana saya?"- Cik Ketam






Yang lain, esok sahaja...

بسم الله الرحمن الرحيم


Aku: Asal kompo macam tak menarik aje?

Faiz: Poor backlight

Aku: Oh ye ke. Ala.. :(


Nota Kaki:
Teruskan mengumpul dan mengaplikasikan ilmu-ilmu

++++++++++++++++++

Faiz: Okey sekarang kita belajar pasal Metering. Kaw tahu metering tu apa?

Aku: Errr secara superficial aje kot

Faiz: Guna DSLR tp metering pun tak tahu (wuu garang nya. Nasib baik tak kene ban huhuhu) Kaw tahu apa beza cameraman dengan photog?

Aku: Eeerr. Entah (sambil berfikir)

Faiz: Cameraman adalah orang yang menggunakan kamera je tapi tak tahu basic kamera tapi photog adalah orang yang tahu apa isi photography bla bla (sorry tak ingat ape yang die cakap. adeyy)

++++++ nyot nyet nyot nyet+++++

Aku: Ape beza AF-S dengan gamba orang lari kat mode dial tu?

Faiz: Kalaw kaw guna mode tu, lebih baik kaw pakai compact camera aje. Bazir duit beli DSLR yang mahal-mahal ni.

Aku: Ouch

Previously: Metering
Next: Menu mode

Nota kaki:
Aku amatur.

Seterusnya..Hari lain sahaja..

!@@#$%^&*()_

5:39 PM 6 contengan

Owh. Hari ini ada presentation Research Methodology.

!@#$%^&*()

tetttttttt!~

aku tak dapat jawap soklan yang diajukan bertubi-tubi macam serangan bom di mana-mana kawasan yang sedang berperang

"Bagus" lah course ini di jalankan. Sekurang-kurang nya aku tahu banyak perkara. Baik yang berkaitan dengan subjek ini. Baik lagi dapat mengenali apakah yang dimaksudkan dengan "work as a team" yang selalu diperkatakan oleh abang-abang dan kakak-kakak senior suatu ketika dahulu :)

Cheers! as what Dr Anuar always said :)

Nota Kaki:

Esok presentation individual pulak. No wonder there is high prevalence associated with stress :)
Alhamdulillah....
Salam,

Alex is my second choice of place if I had to choose where to live in Egypt. My first choice? Do wait till the next episode :) (exclusion criteria: Sinai. Why? Sebab i havent been there, so I might exclude it for the time being :) )






Bibliotheca Alexandria nama diberi

It is a library which is located in the city of Alexandria. A unique design.

If USIM has this kind of library, nak exam tetiap minggu pun tak pe (Ohh prof nik, jangan baca entry ini)

Gotcha~ :p



KohKohkoh


Shhhh!

Oooh jelingan hangat

Bargain activities. Kat sini, terus hebat utk malakukan aktiviti tawar-menawar

As there were more shots taken, the lower the price **hahaha**



A bridge for King Farouk and his wife Queen Latifah (Faridah Sulong) Faridah used for their honeymoon


Jernih, Lawa, Subhanallah :D

Luar pun jadi lah (",)v

King Farouk's Palace. Besar seh!



Jom solat~

Selepas itu...

uuu mangguuu~

mereka sungguh comel :)
Yang lain, esok sahaja...

Dia

8:32 PM 11 contengan

Kata satu team.

Tapi kenapa susah sangat nak attend meeting atau discussion?

Bukan sekali-dua, tapi berkali-kali.

Annoying ada gak.

Jangan macam ni kawan, susah la nak bekerjasama di hari mendatang kelak.



Sticks in a bundle are unbreakable. ~Kenyan Proverb


Nota Kaki:
Jagalah hati kawan-kawan yang lain.
Sekian Terima Kasih
Salam

Happened to be my fortuity to be sponsored by the University as well as by my parents (mucho gracias!) to go to the Overseas Study Trip program to Egypt which is also known as Bumi Anbiya’. The trip was held 3 days as soon as after our-deadly-second professional examination (actually, the results released a day before the moment time). Memang berdoa sangat2 agar lulus dengan jaya nya agar dapat fully enjoy this enjoyable (part of it) trip.

Syukur Alhamdulillah. It is some sort of a reward for us after all the struggling-crazy-months :)


Ramses Museum
(asal la aku amik part ni aje..amik la the whole building kan?)


R&R-oid (R&R like)
(Suke tempat ni tapi mahal gile)

Rasa macam nak beli semua buku-buku tu tapi tak paham :P


Nak beli ke? Ke nak bakar?

Haa. Eden tahu ape yang kamu tangkapkan ;)


Hidup Malaysia~


Pyramid is a place where the Pharaoh was burried. It is also a place where there are a lot of his-perasan-known-properties. Tapi most of the properties have been stole.

The city of Cairo
(~_~)v


Terik tapi menarik :)

Before we went to the Sphynx, we (excluded me!) went into the pyramid.

ala aku takut la nak masuk. phobia~!

Yeaahh~

iyah! iyaahh! hnss. hnss

Our lecturer who escorted us


Nota Kaki:
1) Banyak lagi benda yang perlu dipelajari (lagi lagi time cuti ni)
2) Tak banyak yang diambil (especially, landscape. tak banyak :(( banyak potrait iskk )
3) Skill perlu diperbetulkan hehehe janji rowk!!

Next episode, esok sahaja...