Back to home page

Padd Solutions

Converted by Falcon Hive

Dear Mr Diary..

"...When they say women are the most complicated creatures in the world, I am more surprised and yet flummoxed by knowing that men are actually the most weird creatures I ever known"

Women: They tend to make simple things complicated and they like to think about small yet minute things, jumping from issue to another and becoming impulsive towards the end. Dont you realized it? I do.

Men: On the other hand, they are simpler than women. They take everything as easy as possible. They tend to ignore. They claimed "Ignorance is a bliss" (?). But somehow, they have this weird behaviour. They talk when they feel like talking, and they will walk away when they feel like doing so. Later, they come back whenever they want, as if there's nothing happened. Nak admit?

Despite of all these, we are unique. We are compliment each other. We need to learn and understand each other. Neither underestimating your partner nor following your damn super-ego tak bertempat itu.

"...Dan tiap-tiap jenis Kami ciptakan berpasangan, supaya kamu mengingati (kekuasaan Kami dan mentauhidkan Kami)". Adz-Dzaariyaat 51:49



Sekian....


ps: Jangan benarkan dia pergi... Berusaha lagi, selebihnya bertwakkal. Allah knows best!

Permainan Aku

12:57 AM 2 contengan

Salam...

Kalau dulu, angry birds ni la jadi peneman aku kalau tetiba dapat acute attack of cerebral oedema (tipu). Konon nak release kan stress lah. Mesti main. Baru baca 2-3 ayat, aku akan meraba-raba cari iPhone dan sambung main.

"Last-last, lepas ni sambung"

Ni la ayat aku haha Berusaha main sampai aku complete semua level. Next week tu aku ada obstetric and gynaecology end posting exam. Nice kan?? Pastu aku stress balik.


Tapi selepas competed all the levels, I've shifted to angry birds rio, tapi tak best sangat so terabai seketika. 

Sejak dua menjak ni, aku dah tuka interest. Aku ter-addict kat Shaun the Sheep punya game. Awesome lah! Alasan sama gak, nak release stress ye la final year dah kan..

Again, lepas main dah completed level, menyesal balik sebab terasa "lebih baik study" hahaha




Demi masa. Sesungguhnya manusia itu dalam kerugian. Kecuali orang-orang yang beriman dan beramal soleh dan mereka pula berpesan-pesan dengan kebenaran dan berpesan-pesan dengan sabar. Al-'Asr 1-3



Nak jadi ni punya pasal, harus bekerja lebih kuat tapi kena balance juga, kalau tak life full with stressor tak elok juga. Balance your life ok!