Back to home page

Padd Solutions

Converted by Falcon Hive

Shurga Chenta

10:42 PM 23 contengan

Salam.

Aku tidak mahu ia terus berterusan sebagai trend. Ya tidak mahu dan tidak perlu. Aku mahu jadikan ia sebagai hobi, hanya untuk suka-suki


Aku suka shoot macro. I wish to have close-up lenses. Yeah, I wish I could have one.

Remy: Mintak hantaran lens lah

Aku: Ye la tu (Is it really my answer? hahahah)

Kalau dalam bidang perubatan, there are many divisions and sub-divisions examples like Internal medicine, surgery yada yada, and same goes to photography and yada yada.

Aku tak berapa minat untuk amik potrait, mungkin kerana tak fotogenik (?) (Oh aku sebenarnya yang tak fotogenik huahaha :P)

Dan landscape pun menarik juga. Indah ciptaan-Nya!

Aku tidak pasti adakah 'mereka' ini masih kelam pada pandangan mata anda? Aku sendiri tidak yakin tapi aku masih ingin mencuba, tidak mahu putus asa. Aint no mountain high enough~ Aint no river wide enough~ lalala

Alangkah indah jika bunga-bungaan yang chantek ini diletakkan di dalam bekas kaca yang kukuh yang hanya boleh digapai dan dimiliki oleh pemilik bunga ini? -Petika yang diolah sedikit dari syurga cinta

++++

Women r like apples on trees. The best ones are at the top of the tree. The men don't want to reach for the good ones because they are afraid of falling and getting hurt. Instead, they just get the rotten apples from the ground that aren't as good, but easy. So the apples at the top think something is wrong with them, when in the reality, THEY'RE AMAZING. They just have to wait for the right man to come along, the one who's brave enough to climb all the way to the top of the tree.


Nota Kaki:

Be like an apple. Oh Apple! Be like the pearls enclosed within the tough and arduous shells. Be like....


Esok kembali lagi, esok sahaja....

(23) Comments

  1. aw3rz On May 25, 2009 at 2:09 AM

    angkat je tamron 90mm.hehe

     
    azaHmaeL On May 25, 2009 at 9:37 AM

    Reply:

    aw3rz: dalam angan2 :P

     
    Dd4 On May 25, 2009 at 11:00 AM

    Emm,Eh azah ko fotogedik eh silap fotogenic laa.. Sbb ko pandai berlakon.. Bnyk gambo ko ade kt hard disk ak.. Kalo ko nk, 1 ak jual RM0.40 je.. Tp kalo ko nk lebih dr 5, ak bg free je..

     
    azaHmaeL On May 25, 2009 at 5:02 PM

    Reply:

    Dd4: ala jadik gamba background je ape kess hahahah :P ke dah dikire macam "fusyooo budak ni gamba background!!" :p

     
    Anonymous On May 25, 2009 at 10:30 PM

    Salam azah.. komen gambar sket boleh?? hehehe.. suke btol jadi anon nih.. tak marah kan.. =P

    gambar bunge (lotus kan?) tuh takder la kelam pun, tapi cam tak sharp pulak (gmbr 1 & 2).. ke mate ku y dah rabun.. hehehe.. ataupun mmg ko nak wat camtuh?

     
    Anonymous On May 25, 2009 at 10:31 PM

    kalo boleh fokus kat tgh tuh n kecikkan sket aperture.. bg detail kelopak bunge tuh jelas..

    anon y atas nih gak.. =P

     
    Anonymous On May 25, 2009 at 10:41 PM

    contoh gambar lotus y same sbg rujukan --> 1. http://www.flickr.com/photos/joka2000/212855541/

    2. http://www.flickr.com/photos/acafe/2799269853/ (gune focal length 16mm)

    tak semestinyer takder lens macro tak leh wat gambar bunge jd lawa.. hehehe..

    komen sy nih harapnye membina.. sy pun baru dalam bidang nih..

     
    Sop On May 25, 2009 at 11:22 PM

    yep, women have apples.

     
    azaHmaeL On May 25, 2009 at 11:31 PM

    Replies:

    Anon: hahaha kamu ni suka jadik anon eh?? ape kate dedah identiti sket :p hehehe tengs yeh turunkan ilmu~ dan tengs jugak dengan komen2 yang membina! :D dapat jugak kritikan2 yang membina hehehe btw, saya fokus kat tengah2 tu but maybe setting tak kena kot hehe okeeyy saya pelajari :D tengs yaaa

    Sop: hahaha women always with apples :p

     
    Anonymous On May 26, 2009 at 4:48 PM

    hehehe.. tinta creative tuh tak reply pun azah.. adeh~~~ tuh la, tak cukup umur lagi... pastuh website dier dah down ke??

    anon y same.. =P

     
    azaHmaeL On May 26, 2009 at 10:10 PM

    Reply:

    Anon: Gotcha!!! i know who u are. omar! come on. kat kaw je aku promote tintacreative tu :P tak cukup umur kot tu yang die tak reply (ecehh) down ke? lame tak bukak hehehe

     
    ANON~ On May 26, 2009 at 10:22 PM

    haha.. kantoi sendiri.. aku ingat nak kecikkan skop ko nak cari saper dier.. aku sorang je tinggal rupanye.. =P
    tah la website tuh.. bape kali aku tgk balik, tak boleh dah pun masuk.. hehe..

    tadik gi low yatt.. usha2 lens macro, org tuh bg try lagi.. mmg teracun.. seb baik tak der duit.. =P

     
    azaHmaeL On May 26, 2009 at 10:55 PM

    Reply:

    Anon: lens ape? jangan racun aku~ aku diambang bankrap hahaha :p

     
    ANON~ On May 26, 2009 at 11:07 PM

    Sigma 70mm macro f2.8.. rm2k++ huhuhu.. amek gambar potrait pun lawa giler kaler, sharpness n detail dier, gambar macro pun lawa gak la.. dier takder motor kat dlm, tapi ko pakai d90 takder masalah la nak fokus tuh..

     
    azaHmaeL On May 26, 2009 at 11:42 PM

    Reply:

    Anon: aku dah agak~ kalaw harga macro memang mencabut jiwa! tapi bokeh die, fulamak~

     
    aw3rz On May 27, 2009 at 10:39 PM

    mahal gile lens sigma macro tu. tamron tak elok ye? rm900 je kalu second

     
    FarEast On May 28, 2009 at 6:10 PM

    jual je barang2 canon tu ... angkat macro lens ... amik nikkor terus ... x yah 3rd party ... kalau x ader duit, 3rd party la jawab nya ... jgn beli 2nd dah la

     
    ANON~ On May 28, 2009 at 6:30 PM

    aw3rz: tatau la elok ke tak.. tapi tamron cam terkenal ngan lens2 y pelik2 (focal length y lens brand lain takder).. kalo sigma nih, terkenal ngan lens y bg kaler n contrast etc y cantik..

    FarEast: btol2.. 2nd nih kalo org jual mesti ader sebab tertentu.. takder kje la nak jual balik lens macro kalo takder ape2.. anyway, serious lawa sy try amek gambar gune lens tuh.. tapi lagi puas ati kalo sigma 105mm f2.8 la.. harga rm3.8k..

     
    aw3rz On May 28, 2009 at 6:33 PM

    Hahaha. Dongar tuh!
    Jangan dok cari lens gambu tak amek pun. Rugi shutter count je. Haha.

     
    azaHmaeL On May 28, 2009 at 11:21 PM

    Reply:

    All: every shutter is count hahaha

     
    mühd sÿfq On May 31, 2009 at 4:39 AM

    salam ziarah :)

     
    azaHmaeL On June 1, 2009 at 4:42 PM

    Reply:

    muhd syfq: tengs tengs. kamu punya lagi hebat :D

     
    Enz On June 7, 2009 at 3:00 AM

    azah perbualan2 kamu dgn mereka2 ni seolah2 mcm kamu dah betukar ke bidang fotography....risaw saye! :p

     

Post a Comment

Silalah conteng lagi!!! (^_^)v