Back to home page

Padd Solutions

Converted by Falcon Hive

Assalamualaikum dan Selamat Petang peeps!!

” You learn to walk by falling. You learn to lead by trying. But every misstep brings you closer to the perfect step”- Mun

So, after a long time, I have found other functions of those cubes in my paediatrics' barbie-kit-bag. Selain digunakan untuk developmental assessment, I used them for this. Ingatkan nak buat mini studio tapi malas pula nak set up kalau tak mesti lagi vverruupp!! warnanya (oh siap ada sound-effect!)

Tup tup dah nak hujung sem 10 dah. Ada lagi 2 sem before graduate. DUA sem! Oh ya Allah, cepat sungguh masa berlalu. Tak sangka! Ye la, terasa macam baru lepas final exam tamhidi (matriculation). Gembira tak terkata bila tengok result and diterima masuk medic. 

Sekarang dah 5 tahun ++ berada dalam dunia medic. Macam-macam dugaan dan cabaran we had passed thru. Almaklumla new university. Alhamdulillah able to go through. Dan dalam itu, aku temui hidup aku untuk dilayari bersama-sama.


"Those who never make mistakes lose a great many chances to learn something"


Next few months masuk final year. Sangat mendebarkan. Tak boleh nak kayuh pelan-pelan lagi. Kena pecut guna gear 6 dah ni. ngeee.

Those cubes wanna show me that I am at the second last steps. There's only 1 more step to be on top. Maka, marilah berusaha hingga ke titisan yang terakhir! 


"...Faith is taking the first step even when you don't see the whole staircase..."

Tapi, dalam usaha ini, jangan tinggal solat. Solat adalah tangga kejayaan.


O mankind! verily there hath come to you a convincing proof from your Lord: For We have sent unto you a light (that is) manifest. - An-Nisaa' 4:174


Nota Kaki:

1) Currently, I am in Lumut. In less than a week, we had explored the whole areaa of Lumut except, we save our journey to  
    Pangkor Island at the end of the posting then we are planning to go to Kellie's Castle.  Looking forward to go there. AJ 
    promised me. Ngeh2 :P

2) Mabruk Amirah & Riduan. Moga kalian bercinta hingga ke syurga. Asifah, tak dapat hadir :'(

(6) Comments

  1. muhammad syafiq On March 19, 2011 at 1:55 PM

    Nice,

    Pantas betul masa berlalu, pejam celik2, dah nk abs sdty..

    Saya buat pic ni jadi wallpaper lappy ye.. :)

     
    azaHmaeL On March 22, 2011 at 7:19 PM

    Reply:

    Syafiq: tu la, pejam celik pejam celik dah nak grad~ sila sila :)

     
    Anonymous On March 28, 2011 at 10:48 PM

    nice blog ne...
    suke baca...
    n suka pic2 nye...
    :P

     
    azaHmaeL On March 29, 2011 at 7:31 PM

    Terima kasih anon~~ :)

    sila datang lagi ye hee~~

     
    alchemy On April 4, 2011 at 7:18 AM

    kamu ni saudara afiq hamid ke?

     
    azaHmaeL On April 6, 2011 at 9:49 PM

    alchemy

    haah. hahah kecil kan dunia

     

Post a Comment

Silalah conteng lagi!!! (^_^)v