Back to home page

Padd Solutions

Converted by Falcon Hive

Mami selalu pesan kat aku “Jangan buat kat orang kalaw kamu tanak orang buat kat kamu. Biarlah apa yang orang buat kat kamu, tapi jangan sesekali kamu buat balik kat orang. Ingat pesan mami ni”

Aku selalu ingat pesan mak aku ni. Sampai sekarang! Sebelum buat pape, pikir dulu, adakah tindakan ini akan membuatkan orang disekeliling ku gembira atau merana dalam diam?

Lawak bodoh yang hanya menyakitkan hati.

Sifat sambil lewa yang menyayat hati.

Sentiasa fikir, anda sahaja yang 101% betul dan orang lain bodoh 100%.

Kamu suka ke jika benda ini terjadi pada kamu?

Berjanji pada Tuhan yang Maha Esa, takkan buat lagi, tapi bila berada dalam kesenangan, lupa janji-janji yang bertaburan suatu ketika dahulu.

Astaghfirullah

Kita suka mengkritik akan sesuatu. Itu tak kena ini tak kena, akan tetapi bila ditanya “Kalaw orang tegur kaw, kaw boleh terima tak? –Oh boleh. Tegur aje la kalaw ada pape yang tak kena” ah! Akan tetapi bila ditegur, bibir tu boleh buat gantung frame gambar. Hipokrit sumbang!

Aku rasa dah tiba masanya untuk aku katakan. Terpulang pada kamu untuk memahamkan atau “ahhh bukan aku”

Tiada siapa yang mahu dengar. Malah terbit dibibir sunti itu "Kaw budak bermasalah"

Masuk sakai lagi heaven kot!

++++++++++++++

Pada masa yang sama aku gembira.

Gembira dalam duka.

Kami dapat present topic hematuria dengan sangat cemerlang dihadapan Prof Zulkifli, Urologist Consultant.

Malah, disertakan dengan pujian “You are better than the others” Marvelous isn’t it?

First time dalam seumur hidup aku masuk clinical, kami dipuji hahahah

+++++++++++++++

Inilah dinamakan roda impian roda hidup

+++++++++++++++

Nasihat seorang teman:

H.F "Seorang mukmin yg bergaul dgn orang ramai serta bersabar dengan kesakitan akibat pergaulan dgn mereka itu, adalah lbih baik drpd seorang mukmin yg tidak bergaul dgn orang ramai serta tidak bersabar atas kesakitan akibat pergaulan itu =) "

(6) Comments

  1. am3r On September 9, 2009 at 2:13 AM

    :D

     
    Sop On September 9, 2009 at 5:18 AM

    ko panas dgn sape ni?

     
    Ndea On September 9, 2009 at 6:36 AM

    Fuh...
    I like diz entry. =)
    julung2 kali nk tgk ko jd serius. hehehe... :p

    Congratz 4 ur great presentation...
    aq pn da present dengue dpn dr.mano smlm. heh.
    Merdeka!!

     
    azaHmaeL On September 9, 2009 at 10:12 AM

    Replies:

    am3r: terima kasih kerena senyum. sejuk hati muahaha :P

    sop: tetibe gunung berapi meledak. hahah better now (kot) wanna be ur patient in sakai boleh?

    Ndea: hahahha ;p lega kan dah present. hati bernyanyi2 damai huhuh :p tahniah2 mesti Dr mano kate "good gooddd" :p psst: ehh bola bowling aku kat umah kaw :P

     
    Anonymous On September 12, 2009 at 4:47 PM

    Hm... tazkirah ramadhan yg best! keep updating. kem salam kt mami ko. ehehe. 'hai mami! raya ni nk dtg beraya bole? nk duet!' khi khi khi. kem salam kt HF jgk. ahaha.

    apis

     
    azaHmaeL On September 12, 2009 at 8:34 PM

    Reply:

    apis: nak datang beraye? boleh2 dalam mimpi naaa :p bukan ke kaw beraya kat sane? :p jeles lah tuuu hahaha 'HF' dah menjawap salam muahah

     

Post a Comment

Silalah conteng lagi!!! (^_^)v