Back to home page

Padd Solutions

Converted by Falcon Hive

Kadang-kadang

12:51 PM 4 contengan

Salam :)

"If you wanna go FAST, go ALONE. If you wanna go FAR, go TOGETHER"

Inilah yang aku selalu dengar tapi jarang dipraktikkan dalam kehidupan. Kadang-kadang  Sekarang ni, aku kena belajar how to be independent. Bila terlalu dependent, orang dah tak kisah lagi. Well, final professional exam lagi beberapa bulan. Dah boleh kira dengan sebelah tangan aja. Takut. Cuak. Butterflies in the stomach. And all kind of flies lah ada! Tapi tak insaf-insaf. Haha.

Bila dah dihujung-hujung tanduk ni, rasa macam nak rewind balik masa. Nak masuk balik jadi year 4 medical student. (tak mahu sebenarnya). Tapi, aku nak belajar rajin-rajin. Manfaatkan masa yang ada and menuntut ilmu lillahi ta'ala dan untuk masa depan. Bukan hanya kerana peperiksaan semata-mata. Dulu belajar, tak faham konsep. Belaaaaajjjaaarrr  jeee. Prof kata A, aku bagi A juga. Tapi tak faham konsep. Ya Allah, rugi sungguh rasa nya. Sekarang ni terpaksalah struggle.

Sebenarnya, belajar medicine ni best. Sebab ianya unik. I had the feeling of regret being in a medical world. Mungkin sebab isu-isu semasa kat uni. Tapi Betul lah kawan aku kata "to create a path is difficult compared to follow the path". Tapi sekarang, aku rasa bersyukur. Dan aku harapkan syukur aku ni kekal sampai nafas yang terakhir.

(4) Comments

  1. Aimi Syahirah On March 16, 2012 at 1:55 PM

    "I had the feeling of regret being in a medical world."


    I always hear this from some medical students.. Is it super tough, sis?

     
    azaHmaeL On March 16, 2012 at 3:00 PM

    honestly, yes. but then, please reconnect your neurons (re-think) why you wanna be in this super-tough profession.

    but if you do because of Allah ta'ala, then inshaAllah, it will be fine. Im not good in this but, Allah has decided to make you to wear the super-white-whitecoat and just pray that He will help and leads you :)

    anyway, i dont know what will my heart say in the near future when i'm working lepas ni hehe just hope for the best!! inshaAllah i will do my best to serve the ummah as im 'using' their money to be in this career hah!

     
    FM On March 17, 2012 at 7:11 PM

    :) Alhamdulillah. Let's hope that your love for medicine lasts. Amin :)

     
    azaHmaeL On March 17, 2012 at 10:59 PM

    Thanks FM. :) inshaAllah will do

     

Post a Comment

Silalah conteng lagi!!! (^_^)v