Back to home page

Padd Solutions

Converted by Falcon Hive

Hols: Part 1

12:56 PM 10 contengan

Salam all...

3 bulan cuti, barulah tiba masa nak keluar.

Kali ni aku follow rombongan pengetua daerah hulu langat ke Turki/ Turkiye/ Turk yang dulunya dikenali dengan Constantinople dan yang dulu-dulunya dikenali dengan Byzantine.

Aku yang sentiasa menyebok. Sekian. XD
Bak kata tour-guide aku kami, kat Istanbul sahaja ada 3000 mescid a.k.a surau. Kat sana masjid derang panggil jamek (Camii). Tapi surau-surau atau masjid-masjid kat sini semua akan berkunci kalau bukan waktunya. Sebab apa? Tour guide kata takut pengemis curi carpet. Tapi carpet yang dijual kat malaysia ni bukan carpet curi lah.


Through out the journey, scenery memang superb! Thumbs up! Kalaw ada yang tak reti nak bersyukur, aku tataw la nak kata apa. Journey ke Pamukkale memang sakit segala gluteus muscles korang! Boleh dapat pressure sores kot! Tapi worth it. Kenapa? Scroll down~


Hierapolis building


Bunga yang pelik-pelik
The wonder of nature in Turk: Pamukkale Travertines
(Kalaw dapat tangkat time sunset lagi best!)
Then we continued our journey to Cappadocia. Sakit bontot gak duduk dalam bas. Yet, still worth it. Why? Scroll down. Tak jumpa kat Malaysia pun! Kalaw ada pun kat Batu Caves je HAHAH

Rumah dalam gunung

Korang mesti query bangunan ape ni?? 

Ini asrama untuk paderi. Ada jugak asrama untuk nun. Derang pun pakai asrama. Ingatkan student universiti I je yang masih berasrama LOL!
Ni adalah church. Kawasan tempat ni nama die Goreme (sukati korang nak pronounce macam mana). Tapi sekarang dah jadi kawasan tourism. Dalam dia ade la segala lukisan entah ape ape tah, ye lukisan jesus, virgin mary, michael bla bla bla angles bla bla (ok masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Takleh nak focus). Macam mana derang panjat naik? Jangan tanya aku.


Ni je la gamba yang aku boleh hidangkan untuk tengahari ni. 



Teka Teki:
Kenapa anak babi jalan tunduk belakang emak dia?



Jawapan: Sebab dia malu yang dia anak babi. Ngahahaha!!!!

(10) Comments

  1. Puteri Noorliyana Ahmad Hambali On June 17, 2011 at 1:39 PM

    Aku baru nak jawab soklan tu, tp dah ad jawapan...:(

    menarik r rumah dlm batu 2.. mesti sejukkkk.....

     
    azaHmaeL On June 17, 2011 at 2:40 PM

    heheh teka teki lepas ni aku tak letak jawapan :P

    sejuk gak laaah kalaw malam-malam boleh menggigil

     
    Faiz Ezanee On June 17, 2011 at 3:01 PM

    Suka. Suka. Gambar semua Superb! ^_^

     
    azaHmaeL On June 17, 2011 at 3:18 PM

    boleh la start kumpul duit dan pergi sana lepas grad!~ :D

     
    Noor™ On June 17, 2011 at 3:27 PM

    style~!

     
    aDiK On June 17, 2011 at 3:55 PM

    like it... x sabar tunggu part 2.. hehehe... rindunye kat turki.. huhu

     
    Aimi Syahirah :) On June 17, 2011 at 8:56 PM

    perghhhhhhh.
    memang smart lah sis :) cool. angle sume cantik. cepatlah part 2 ! :D Nikon mmg best kannnn.

     
    azaHmaeL On June 18, 2011 at 2:38 AM

    Thanks noor and yana!! heheh jalan jalan sangat best XD. part 2 dah up

    Aimi: Tengs sis. Masih ber-experiment dengan color balance. aiyaa dah sampai sana baru nak testing hahah Nikon mmg superb! Nikonian? Nice knowing you :D

     
    Jacknaim On June 28, 2011 at 11:23 AM

    nice picture.. great effort!

     
    azaHmaeL On July 3, 2011 at 8:26 PM

    Thanks Dr Naim :)

     

Post a Comment

Silalah conteng lagi!!! (^_^)v