Back to home page

Padd Solutions

Converted by Falcon Hive

Assalamualaikum wbt & Selamat Pagi


1:6 
O Allah, Guide us to the straight path

Starting from tomorrow, I'm a final year MBBS student. Tak percaya ok! Tapi wajib percaya!! Lepas balik dari PPD camp, I realized that I have few threats that should and supposed to overcome NOW!!

The list of my threats are as follow:

O&G:                          D.N.N & Dr M & Dr-Tak-Ingat-Nama -> No need to explain why.
                                    Tengok nama saja aku dah palpitation
Paeds:                          Prof R ->  Nyawa-nyawa ikan when I was being examined by her. Nearly
                                    failed. But I considered failed je
Surgery:                      Miss A kot  ->  Tolerable lagi
Ortho:                         Miss N  ->  Waarghh!! Tapi the adrenaline rush tu yang best
Medical:                      So far, none
ENT:                           Not done yet
Ophthal:                      Same goes, not done yet but hopefully, NONE
Psy:                             Dr S ->  Malignant
Family Medicine:        None. The best!


So, as conclusion, now you know why I dont like O&G and Paeds.

Dan esok, first posting in final year is O&G. (T_T).



Tidak boleh main-main lagi. 
Tak boleh lagha lagi.
Kene jaga hati yang sentiasa leka dan lemah ni. 
Harapan yang menggunung kalah gunung Everest dari kedua-dua family atas bahu ni. Harapan anak-anak dan masyarakat. 
Terasa berat... 
Perlukan sokongan dan doa dari semua.
Semoga, semua berjalan lancar dan bergraduasi sebagai seorang doktor muslimah dan solehah.


If they can, why not me?


Countdown: 350 days 



"Studyhard! Studysmart! Workhard! and PLAYHARD!"




(5) Comments

  1. Melancholic Fool On July 11, 2011 at 12:52 PM

    good luck

     
    Noor™ On July 12, 2011 at 1:52 PM

    gud luck azah:)

     
    azaHmaeL On July 12, 2011 at 8:34 PM

    Thanks kalian :)

     
    Anonymous On August 14, 2011 at 3:21 PM

    lebih 2 minggu x?
    Pulangkan segala2nya pada Allah walaupun aku x tau apa yg kau alami...

    hafsah

     
    Anonymous On August 14, 2011 at 3:23 PM

    eh, jap, aku rase mcm tersilap letak tmpt coment...lantak lah, tp kaitan dgn post ko yg latest

    hafsah

     

Post a Comment

Silalah conteng lagi!!! (^_^)v